Nyomtatás

Egy BMW 4-5-6 vagy 7 élete

Fiktív történet egy BMW 4-5-6 vagy 7 életéről.

Egyszer Schultz Jürgen úgy döntött munkát vált, jelentkezett is egy Német Multinacionális céghez ahol hamar sikereket ért el. Ehhez párosult sok - sok földi jó de maradjunk a céges autónál amit a cég flottával kedvezményesen lízingelt otthoni autógyárukból a BMW AG - től.


Jürgen nagyon örült főleg, hogy összeállíthatta az extra listát is tehát egyedileg kiválogathatta mit akar bele.
Jürgen úgy gondolta mivel hallott is a long life olajról beállítatta a computert, hogy 30.000km után jelezzen neki és akkor leadja szervizre, de ne kelljen sűrűn letenni mert dolgozik megy sokat nincs neki erre ideje.
Eltelt 3 év már 200.000.km- nél jár már Jürgen a prémiummal, és azóta kijött újabb széria inkább leváltja, egy a cégnél dolgozó biztosan örülne ennek. Így is tett Jürgen átült null km-es BMW- be és átadta az autót Hansnak.

Hans nagyon boldog volt, hisz neki nem tellett volna ilyen autóra és a cég oda is adta neki kedvezményes hitelkonstrukcióba alkalmazottjának. Hans és családja boldog éveket töltöttek az autóval mentek Horvátországba utaztak vele gyerekek hátul, elmentek Franciaországba is.
570.000 km - nél elkezdtek előjönni a hibák és rájött Hans, hogy ez az autó már nem kell neki mert már van ennél fiatalabb a cégnél felesleges ráköltsön eddig sem kellett de innentől már kell és inkább ezt a pénzt az új autóra fordítja.
Hans feladta az autót a mobile.de - re rögtön jelentkezett is Ahmed, német autókereskedő.

Ahmed elment az autóért, látta, hogy mennyi km van benne, látta az ABS visszajelzőt, és az időnként felugró check engine piktogrammot. Nagyon jó alku alap, szép az autó kis parkolási hibák 8 éves már és Ahmed szemei előtt az euró a haszon lebegett. Nyomott áron el is tudta hozni.
Ahmednek volt nagy felnie, feltette elment a török barátaihoz virítani vele, használta rendesen az autót mielőtt betette a kereskedésbe. Szólt a kis barátainak a parkolási sérüléseket tüntessék el, üssék ki a hibakódokat software-sen szedjék ki a km - t kulcsból, motorvezérlőből es a kilóméterórából, más ne is férjen hozzá semmilyen infóhoz. Turbót ki kell cserélni fütyül, olajat hordja fel és látni, menjen bele egy bontott olcsón. Autón nagyfelni polír, külső belső tisztítás ja a kormánycsere lényeges az ülés már rendbetéve.
9 éves gyönyörű BMW eladó 178.700km amit meglát a kereskedésben Nicolae román állampolgár.

Nicolae kereskedő aki csúnya ajánlatot tesz Ahmednek, amit el is fogad hisz tudja így is busás a haszon egy úgymond lelakott autóból.
Nicolae nem akart venni autót de ennyiért nem hagyhatta ott mert tudta, hogy ha elhozza akkor lesz vinete, mitetei és halva is gazdagon a család asztalán.
Nicolae dobozos busza meg volt rakva "áruval" utánfutón egy fűnyírótraktor, kellene még egy utánfutó arra mehet a BMW és indulhat a karaván Magyarországon át. Nicolai spórol mindennel és örül a biznisznek elindul hát haza Romániába.
Hosszú az út ezért Magyarországon kicsit gyorsít, hogy hazaérjen bírja a karaván jó sofőr, igaz csak B kategóriás jogosítványa van de ez nem számít várja a család.
Egyszer csak az M3 - as autópályán villog egy rendőrautó ami meg is előzi Nicolae-t és jelzést ad, hogy álljanak félre a legközelebbi pihenőnél.
Nicolae nem fél nincs baj, úgy is hazaér.
Ez nagyon nagy tévedés volt az utolsó szerelvényt leköttették amin a BMW van és másfél milliós bírságot szabtak ki, Nicolae fel van háborodva köpköd, látja a szeme előtt, hogy nem lesz minden úgy ahogy eltervezte marad a zsíroskenyér. De eszébe jut, hogy van egy barátja Kisvárdán, csak oda kene eljuttatni az autót lehet meg is veszi Jani hisz Jani is üzletember neki is jót tesz persze majdnem dupla áron eladta neki a BMW - t, amiből fedezte a kiadást és visszajött a büntetés is, a fűnyíró traktorból majd lesz kaja az asztalon.


Jani el is ment az autóért kifizette Nicolae - t, gyorsan be is papírozta, és elkezdett vele járkálni Kisvárdán ő volt a legmenőbb, barátai előtt elkezdett menőzni, de megcsúszott és letörte az autó jobb elejét. Jani szerint átkozott az autó, gyorsan összedobálták bontott alkatrészekből nem is érdekelte mennyiért csak vigyék el. Fel is hívta barátját Pesten a Nagykőrösi piacos autokereskedő barátot Palit, úgy is tartozott neki az letudva és visszajött az a pénz amit belefektetett.

Pali látja, hogy szép az autó, kell egy kis hibát kiütni nagytakarítás, polír mehet vissza egy par km is hisz jo az autó és szép.
Jön is egy vásárló Tibi akinek sosem volt BMW a tulajdonában csak álmodott róla, jó drágán meg is vette de ez nem érdekelte hisz jó prémium mi baj lehet neki ez kell.


Tibi ment vele, használta egyszer csak leszakadt a főtengely szíjtárcsa és nem értette ezt, hívott jó drágán egy trélert, mivel azt hiszi, hogy a hivatalos szervizek drágák keres egy csoportban valami szerelőt aki nyájasan és segítőkészen kommentel is, hogy tudja mi a baja segít.
Eltrélerezi Tibi, de már ideges hogy most vette nemrég az autót a kereskedőt ez nem érdekli hisz már eltelt pár hónap.
Tibi bízik a szerelőben aki kicseréli egy repedt olcsó bontottra a főtengelyszíjtárcsát, még pár forintot lehúz Tibiről olajcserére, szívósortisztításra, porlasztócserére és a váltó is rossz volt de persze ez a szerelő nem csinált vele komolyabban semmit csak átverte Tibit.
Miután a szerelő visszatért Balcsiról az autóval elvitte tesztelni ugye 5-6 napra a barátnőjével, Tibi már telózik hol lehet az autó eltelt egy hét de a nyolcadik napon több száz ezer Ft kifizetése után meg is kapta és még el is hitette vele a szerelő, hogy jobban is megy amit Tibi érzett is. Tibi elindult hát ismét végre használhatta a BMW-t ami ismét megállt neki munkába menet mert szerviz üzemmódba tette magát az autó utána be sem indult. Tibi nem értette ezt, kiírt a fanklubba, hogy mi lehet a baj írta is, hogy a szerelő mit csinált vele, de felnyitották a szemét hogy át lett verve.
Addigra Tibi ideges lett meg akar szabadulni az autótól mert minden baja van és már másik márkát szeretne mert azzal nem volt ilyen baj régen és az a tapasztalata, hogy a BMW rossz és nem ajánlja senkinek sem és ezt ki is írja mindenhova hogy a 10 - 15 éves prémium 167.000 km után lecsapágyasodott a váltó is rossz szar az egész.

(Itt a mese vége, de ez ha jól belegondolsz nem is áll messze a valóságtól

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned